Kerstcruise over de Donau

Dag 1 & 2. Heenreis

Met een luxe touringcar rijdt u naar het zuiden van Duitsland, waar we overnachten. De volgende ochtend vervolgen we de reis naar Linz. Tijdens de Kerst verandert Linz in een romantisch plaatje met vele kerststallen. Bij het ‘Linzer Kerzenziehen’ kunt u bijvoorbeeld een persoonlijke kaars laten maken om mee naar huis te nemen. In de middag gaan we aan boord van het schip en vanavond wordt het eerste diner van deze cruise geserveerd.

Dag 3. Melk en Krems

Tijdens het ontbijt varen we door de bochten van de Donau naar Melk, met haar imposante benedictijnenklooster. Met talloze binnenplaatsen, wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het klooster ook wel wat weg van een paleis. Vanmiddag varen we verder naar Krems. Onderweg varen we nog langs het schitterend gelegen Schloss Schönbühel. In Krems aangekomen, heeft u de mogelijkheid om de kerstmarkt in het middeleeuwse centrum te bezoeken.

Dag 4. Wenen

Na ons ontbijt bereiken we Wenen. Vooral tijdens de Kerst ontpopt Wenen zich tot een waar sprookje. U kunt mee op de stadsrondrit om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken. Aansluitend bezoekt u het beroemde Schloss Schönbrunn. In het slot van Franz Joseph en Sissi bekijken we het weelderige interieur van de pronkkamers en de tuinen achter het slot. Tijdens het diner zet ons schip koers richting Budapest.

Dag 5. Budapest

Nog voor de middag bereiken we de hoofdstad van Hongarije: Budapest. U heeft de gehele dag om de kerstmarkten van deze schitterende stad te ontdekken. In het centrum van Pest vindt u de kerstmarkt op het Vörösmarty Tér plein, waar de geur van traditionele honingkoekjes, wijn en kaneel u tegemoet komt. Aan boord vieren we een fijne kerstavond.

Dag 6. Budapest – Eerste Kerstdag

Eerste Kerstdag beginnen we met een uitgebreid kerstontbijt aan boord van ons schip. Hierna kunt u nog veel meer zien in Budapest. Zowel Buda als Pest zijn indrukwekkend. In Buda kunt u onder meer de Burchtwijk met de Matthiaskerk bekijken en het Vissersbastion met een prachtig uitzicht over de stad en de Donau. In Pest bevindt zich het drukkere centrum van de stad, waar het parlementsgebouw staat. Vanavond genieten we van een heerlijk kerstdiner aan boord en varen we naar Bratislava.

Dag 7. Bratislava – Tweede Kerstdag

We genieten van het ontbijt aan boord in Bratislava. U kunt op eigen gelegenheid de binnenstad van Bratislava in. Deze voor velen nog onbekende stad is zeker een bezoek waard. Het stadsbeeld wordt vooral bepaald door de immense burcht met vier hoektorens. Bratislava heeft een compact en levendig stadscentrum met tal van gotische gebouwen en huizen. In de middag varen we richting Wenen waar we tijdens het uitgebreide diner aanleggen.

Dag 8 & 9. Terugreis

Veel kerstervaringen rijker vertrekken we na het ontbijt richting Zuid-Duitsland voor een diner en overnachting. De volgende dag rijden we verder naar Nederland waar we in Zeddam van een afscheidsdiner genieten.

 • Reisduur: 9 dagen
 • Vertrekdatum: 20-12-2018
 • Inschepen: 21-12-2018
 • Uitschepen: 27-12-2018
 • Terugkomst: 28-12-2018
 • Schip: MS Verdi

Promenadedek

2-persoonscabine €1119,- p.p.

Hoofddek

2-persoonscabine €1079,- p.p.
2-persoons voordeelcabine €939,- p.p.

Benedendek

1-persoonscabine €1119,- p.p.
 • Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee
  (ontbijt, lunch & diner) vanaf lunch eerste dag t/m ontbijt de laatste dag
 • Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner
 • Elke avond een kleine snack
 • Kapiteinsdiner
 • Nederlandssprekende cruise leiding aan boord
 • Inclusief luxe touringcar (OAD) vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats
 • Alle prijzen zijn per persoon
 • Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers, de excursies zijn tevens ook nog aan boord te boeken
 • Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand