Texel, Friesland en het IJsselmeer

Dag 1. Inschepen

We schepen rond 15:00 uur in Amsterdam in. Na de verwelkoming aan boord gooit de bemanning al snel de trossen los. We varen een stuk over het IJmeer en het Markermeer naar de historische stad Hoorn, waar we in de avond aanleggen.

Dag 2. Hoorn en Enkhuizen

Vanochtend kunt u rondlopen in Hoorn. De binnenstad heeft een beschermd stadsgezicht met vele Rijks- en gemeentelijke monumenten. Het stadsbeeld getuigt op veel plaatsen van een roemrijk verleden. We lunchen aan boord terwijl we naar Enkhuizen varen. U heeft de hele middag om deze sfeervolle stad te bekijken. Door de gunstige ligging aan de toenmalige Zuiderzee was het aantrekkelijk voor de VOC om hier een ‘Kamer van de VOC’ te vestigen. De verdedigingstoren aan de haven en het centrum met de historische panden herinneren nog aan deze welvarende tijd.

Dag 3. Texel

In de ochtend varen we over het IJsselmeer en de Waddenzee naar Oudeschild op Texel. Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt en waar eb en vloed in de haven rustig hun gang gaan. Tevens is Oudeschild de thuishaven van de Texelse vissersvloot, er is dan ook altijd wat te zien in de haven. Vannacht blijft het schip in Oudeschild, dus u kunt ’s avonds nog een wandeling door de stad of langs de haven maken.

Dag 4. Lemmer

Vanaf Oudeschild steken we de Waddenzee nogmaals over. Eenmaal bij de afsluitdijk aangekomen, varen we over het IJsselmeer naar Lemmer waar we rond de lunch aankomen en u hier nog de hele middag kunt genieten. Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland. Lemmer is een echte watersportplaats tussen de Friese meren en het IJsselmeer. Het is leuk om langs de winkels te struinen of op een van de terrassen langs de kades te gaan zitten waar de boten voorbij varen. Wellicht maakt u na het diner aan boord nog een wandeling door Lemmer.

Dag 5. Lelystad

Tijdens het ontbijt varen we over het IJsselmeer verder naar Lelystad. Hier vind u onder andere de Bataviawerf. Deze werf is met de reconstructie van het gelijknamige schip erg interessant. De oorspronkelijke Batavia werd in 1628 gebouwd in opdracht van de VOC. Het was speciaal ontworpen voor de lange Indiëreizen, maar helaas verging het schip in 1629 voor de kust van West- Australië. Ook winkelliefhebbers kunnen zich uitstekend vermaken in Lelystad, namelijk in het bekende Batavia Stad. In de namiddag varen we via het Markermeer, IJmeer en langs Amsterdam door naar Haarlem waar we vanavond aanleggen.

Dag 6. Haarlem

Na een heerlijk ontbijt kunt u op eigen gelegenheid Haarlem ontdekken. Interessante bezienswaardigheden in Haarlem zijn de St. Bavokerk, de Amsterdamse poort en het Spaarne. Ook heeft de stad oude hofjes en grachten en is het een echte winkelstad. We liggen hier tot in de namiddag, dus u heeft voldoende tijd om te genieten van deze gezellige stad. Vanavond leggen we aan in Amsterdam.

Dag 7. Terugreis

Dit is alweer de laatste ochtend van deze cruise door Nederland. Na het ontbijt gaan we rond 09:00 uur van boord en brengt een comfortabele bus u terug naar uw opstapplaats.

Deze reis is volgeboekt!

 • Reisduur: 7 dagen
 • Aankomstdatum: 25-06-2018
 • Vertrekdatum: 01-07-2018
 • Schip: MS Carmen

Promenadedek

2-persoonscabine €779,- p.p.

Hoofddek

2-persoonscabine B1 €739,- p.p.
2-persoonscabine B2 €699,- p.p.
2-persoonscabine B3 €649,- p.p.

Benedendek

1-persoonscabine €649,- p.p.

 

 • Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee
  (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag
 • Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner
 • Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats
 • Alle prijzen zijn per persoon
 • Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers
 • Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

Excursie-aanbod

Hoorn

Bij deze dagexcursie maakt u een spannende tijdreis door drie historische steden van Friesland: Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Allereerst wordt u met een bus naar de antieke stoomtram gebracht. Deze stoomtrein rijdt over het West-Friese platteland richting Medemblik. Medemblik is de oudste stad van West-Friesland en hier heeft u de tijd om een kopje koffie te drinken en de prachtige jachten en historische schepen te bewonderen die in de moderne havens van de binnenstad liggen.

Daarna stapt u op de klassieke veerboot de MS Friesland (gebouwd in 1956) en vaart u van Medemblik naar Enkhuizen over het IJsselmeer. Aan boord van de veerboot krijgt u een kopje koffie of thee met een lekker stukje krentenmik. Eenmaal aangekomen in Enkhuizen bezoekt u het Zuiderzee museum. Daarna loopt u naar de haven in Enkhuizen om weer aan boord te gaan van de MS Carmen. Incl. Lunchpakket

2.20 uur lopen, de hele dag
Busreis: 15 min.
Stoomtrein: 1.20 uur
Veerboot: 1.15 uur
Prijs:
€59.50

Oudeschild

Lekker even uitwaaien op het Waddeneiland Texel, dat wil toch iedereen?! Wanneer het schip eenmaal is aangemeerd bij het dorp Oudeschild stapt u in de bus voor een rondrit over het eiland. U zult stoppen bij het beroemde opvangcentrum voor zeehonden en vogels: het Ecomare. Nadat u de mooie dieren heeft kunnen bewonderen tijdens de rondleiding, stapt u weer in de bus voor het laatste stuk van de rondrit en keert u terug naar het schip.

2 uur lopen (bezoek Ecomare) in de middag
Busreis: 2 uur
Prijs: €49.50

Lemmer

Wie de provincie Friesland bezoekt, moet een uitstapje maken naar de badplaats Lemmer. De populaire Friese stad is in de zomer een toeristische trekpleister door zijn heerlijke terrassen en zijn ligging aan het IJsselmeer. Vanuit Lemmer gaat u tijdens deze halve dagexcursie naar de omliggende dorpen Joure en Sneek. Later op de dag zal u weer terugkeren in Lemmer. Onderweg is er een stop voor koffie of thee en een Friese lekkernij in een Van der Valk restaurant.

2 uur lopen in de middag
Busreis: 1.10 uur
Prijs: €29.50

Lelystad

Tijdens deze ochtendexcursie bezoekt u het Flevo-Landschap: een prachtig natuurpark waar u een wandeling kunt maken of door middel van een elektrische auto het park kunt bezichtigen onder leiding van een gids. Een mooi stuk natuur in ons land met dierlijke bewoners als wilde zwijnen, ooievaars en edelherten.

1.5 uur lopen in de ochtend
Busreis: 40 min.
Prijs: €29.50

 

Behalve een bezoek aan het Flevo-Landschap kunt u ’s middags kiezen voor een bezoek aan het luchtvaart-themapark Aviodrome inclusief rondleiding. Het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart! Natuurlijk kunt u ook zelf de Bataviawerf of Bataviastad bezoeken.

1 uur lopen in de middag met 1 trap
Busreis: 1 uur

Prijs: €35.00 (Aviodrome)

Haarlem

Tijdens deze ochtendexcursie bezoekt u het Flevo-Landschap: een prachtig natuurpark waar u een wandeling kunt maken of door middel van een elektrische auto het park kunt bezichtigen onder leiding van een gids. Een mooi stuk natuur in ons land met dierlijke bewoners als wilde zwijnen, ooievaars en edelherten.

15 min. lopen om 13:45 uur
Busreis: 30 min.
Boot: 1 uur
Prijs: €25.00

 

De volgende dag bieden wij u een dagexcursie aan vanaf Haarlem naar de grootste overdekte markt van Nederland, De Bazaar in Beverwijk. Aansluitend brengen wij u naar de Zaanse Schans waar u kunt genieten van ambachten, molens en huizen uit de 18e en 19e eeuw. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket mee en om 13.30 uur krijgt u een kop soep. Een volle dag met veel mooie, typisch Hollandse bezienswaardigheden! Inclusief lunchpakket.

2,5 uur lopen (vrije tijd in De Bazaar) / 1,5 uur (Zaanse Schans)
om 13:45 uur
Busreis: 1.15 uur
Boot: 1 uur
Prijs: €49.50