6 Daagse cruise Texel, Friesland & het IJsselmeer

Dag 1. Inschepen in Amsterdam

We schepen rond 16:00 uur in Amsterdam in. Na de verwelkoming aan boord gooit de bemanning al snel de trossen los. We varen een mooi stuk over het IJmeer en het Markermeer naar de historische stad Hoorn, waar we in de avond aanleggen.

Dag 3. Texel

In de ochtend varen we over het IJsselmeer en de Waddenzee naar Oudeschild op Texel. Na de lunch kunt u mee op een rondrit over het eiland, inclusief een bezoek aan Ecomare. Een leuke manier om Nederlands grootste Waddeneiland te ontdekken.

Dag 5. Lemmer

Tijdens het ontbijt varen door het Friese landschap naar Harlingen. We passeren de sluis bij de Afsluitdijk en varen het IJsselmeer op. Na de lunch komen we aan in Lemmer, waar u de hele middag kunt genieten. Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland.

Dag 2. Hoorn en Enkhuizen

Vanochtend kunt u rondlopen in Hoorn. Dit is de derde monumentenstad van Noord-Holland. De binnenstad heeft een beschermd stadsgezicht met vele Rijks- en gemeentelijke monumenten. Het stadsbeeld getuigt op veel plaatsen van een roemrijk verleden.

Dag 4. Leeuwarden

Vanaf Oudeschild steken we de Waddenzee nogmaals over. Wie weet zien we onderweg naar Harlingen nog zeehonden. Eenmaal in Harlingen aangekomen, varen we het Van Harinxmakanaal op. We varen via Franeker naar Leeuwarden.

Dag 6. Uitschepen in Lelystad

Vanochtend legt ons schip aan in Lelystad. Na het ontbijt kunt u Lelystad ingaan. De Bataviawerf is, met de reconstructie van het gelijknamige schip, interessant. De oorspronkelijke Batavia werd in 1628 gebouwd in opdracht van de VOC.

  • Reisduur: 6 dagen
  • Vertrekdatum: 29-05-2017
  • Aankomstdatum: 05-06-2017
  • Vaargebied: Nederland
  • Schip: MS Rigoletto

 Hoofddek

Voordeelkabine  € 499,00 p.p.
2-persoonskabine  € 579,00 p.p.

Promenadedek

2-persoonskabine  € 609,00 p.p.
1-persoonskabine  € 629,00 p.p.
2-persoonskabine alleengebruik  € 649,00 p.p.

Onze cruises worden i.s.m. OAD georganiseerd. Alle prijzen zijn inclusief busvervoer.

Excursies:

Hoorn bestaat inmiddels 660 jaar en begon als scheepvaartplaats en is tegenwoordig bekend om zijn kaasmarkt en om zijn oude gebouwen die de tands destijds hebben doorstaan. Zeker de moeite waard om het centrum te bezoeken.

Een plaats in West-Friesland dat al veel heeft meegemaakt in de historie. De wandeling voert u via het centrum naar het openlucht museum waar u onder begeleiding veel van de Nederlandse oude ambachten te zien krijgt en de beleving van het leven in Nederland van toen.

U bent nu op ons grootste Waddeneiland. Met de bus laten we u het eiland zien en maken we een stop bij de Ecomare. De beroemde opvang van de zieke en ouderloze zeehonden om ze weer beter te maken dat ze weer zelfstandig terug de zee in kunnen.

De hoofdstad van Friesland. Een aantal grachten zijn nog intact en er zijn nog veel monumenten aanwezig in de stad. Tevens is in Leeuwarden de grootste veemarkt van Nederland. En Leeuwarden is natuurlijk het begin en eindpunt van de Elfstedentocht. Een gids laat jullie de hoogtepunten van de stad zien. Tijdens de stadswandeling heeft u de mogelijkheid een kopje koffie of thee te nuttigen.

Wie kent Rintje Ritsma, Annamarie Thomas en Epke Zonderland niet? Alle drie geboren en getogen in Lemmer. Ook zijn jullie bekend met het skûtsjesilen en De Groene Dreack komt uit Lemmer. Vanuit Lemmer kunnen jullie het Woudagemaal bezoeken, deze staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is het grootste (nog) werkend stoomgemaal in de hele wereld. Of kiest u voor een bezoek aan de Orichideeënhoeve in Luttelgeest? Duizenden orchideeën en een zwevende bloementuin zijn twee van de bijzondere attracties die je gezien moet hebben.

Bezoek met gids de Bataviawerf en laat u verrassen door de stichting die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid met het bouwen van historische houten schepen. Natuurlijk is het gelijkgenaamde Batavia-schip (replica VOC schip) de publiekstrekker die je zeker gezien moet hebben. In uw vrije tijd is het ook leuk om Bataviastad te bezoeken en de eerste outlet van Nederland om op koopjesjacht te gaan.

Datum Dag Plaats Aankomst Vertrek Extra
29-05-2017 ma Amsterdam 17.00  Inschepen 16.00
Hoorn 20.30
30-05-2017 di Hoorn 12.00
Enkhuizen 14.00
 31-05-2017 woe Enkhuizen  07.00
Oude Schild  12.30
 01-06-2017 do Oude Schild 07.00
 Leeuwarden  14.00
 02-06-2017  vr  Leeuwarden 07.00
 Lemmer 14.00
 03-06-2017 za  Lemmer  05.30
Lelystad 09:00  10:00 Uitschepen