SijFa Cruises:

feestelijk zakendoen
en zakelijk feesten op het water

SijFa Cruises is een snelgroeiend bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd op riviercruises. Onlangs werd de vloot uitgebreid met een derde schip, naast de MS Verdi en de MS Rigoletto steekt nu ook het nieuwe schip MS Carmen van wal. Ook de staf werd uitgebreid met een manager PR & marketing in de persoon van Hans Jansen, voormalig directeur van ’t Mozaïek in Wijchen. We spraken Hans aan boord over de plannen en de business-mogelijkheden van een varende accommodatie.

“Ik heb een plezierige tijd gehad in Wijchen”, blikt Hans terug. “Ik mocht zeven jaar leiding geven bij ’t Mozaïek, jammer dat ik vanwege een ongeval en een langdurige revalidatie moest stoppen. Ik kijk terug op een fantastische periode waarin alle ruimte was voor zakelijke uitdagingen en verbinding. Ik ben nog steeds enthousiast lid van MKB Wijchen en last-but-not-least een echte Wijchenaar. Reden temeer om de drie prachtige SijFa-schepen eens goed onder de aandacht te brengen bij ondernemers in Wijchen. De nieuwe job bij SijFa Cruises was een echte uitdaging. Ik was niet echt bekend met de scheepvaart. Maar het ‘vullen’ van deze schepen met mooie reizen, creatieve entertainmentprogramma’s

en evenementen, is echt mijn ding. Ik heb een eigen evenementenbureau gehad en was dertien jaar eigenaar van congres en Partycentrum Triavium. Dus wat evenementenorganisatie en entertainment betreft ben ik gepokt en gemazeld. Deze kennis en ervaring kan ik nu bij SijFa Cruises uitstekend gebruiken.” Varende locatie biedt veel mogelijkheden SijFa Cruises is zoals gezegd een snelgroeiend bedrijf. Niet alleen werd de vloot uitgebreid, het personeelsbestand verdubbelde het afgelopen jaar naar 105 medewerkers aan boord en nog eens 13 aan wal. Teun en Marijke Sijbrands zijn zelf actief betrokken bij het reilen en zeilen en geven leiding aan een super getraind en opgeleid team.

Service en gastvrijheid wordt bij SijFa Cruises met hoofdletters geschreven. Hans Jansen: “Het is leuk om op alle fronten aan de slag te gaan en vooral als de paden nog niet helemaal geëffend zijn. Ik ben betrokken bij alle vormen van communicatie. Naast online en gedrukte media, zijn we actief op beurzen en ontmoeten we klanten ook zoveel mogelijk face-toface. Een cruiseschip kun je voor vakantiereizen inzetten, maar ook voor zakelijke bedrijfsuitjes, personeelsfeesten, recepties, seminars en meetings. Een varende locatie biedt veel extra mogelijkheden. Je ontvangt je gasten op het water en dat is voor iedereen toch een extra beleving.

Plus je kunt er met het hele feestgezelschap gebruik maken van de hotel accommodatie. Je event blijft daardoor veel beter in herinnering en men kijkt er met genoegen op terug. Aan boord hebben we alle faciliteiten voor een geslaagd event: een klasse restaurant en catering, luxe inrichting, professionele AV-apparatuur, naar wens entertainment en men kan ook nog eens blijven slapen. Onze drie schepen bieden ieder ruimte aan ca. 160 gasten en hebben 120-136 slaapplaatsen.”

Workshops, themareizen en themafeesten

Er is een toenemende vraag naar cruise reizen, maar het seizoen voor de standaardreizen loopt van april tot oktober. De SijFa-directie heeft besloten om nu ook meer in te zetten op de zakelijke markt voor meetings, congressen, bedrijfsarrangementen en bedrijfsfeesten. Hans: “We zetten de schepen ook in als drijvend hotel bij grote beurzen zoals de Sail in Amsterdam, organiseren hoofdstad workshops aan boord zoals ‘Met de camera de rivier op’, ‘Whisky proeverij’, ‘Schilderen aan de waterkant’.

Maar organiseren ook themareizen zoals ‘Culturele 2018 Leeuwarden’, Scheepsbouw in de tijd van Michiel de Ruyter’, Architectuur in Rotterdam’ etc. Daarnaast kunnen bedrijven natuurlijk een schip als varende locatie gebruiken voor teambuilding, een jubileum, personeelsfeest, dealerdag en dergelijke. Wij kunnen alles verder regelen van het borrelhapje tot de feestband. Ondernemers kunnen ook samen met hun medewerkers inschrijven voor een themafeest aan boord: The love Party boat, Saterday Night Disco, Viva Hollandia feest, het Oktoberfest of The Motown Express. Je kunt dansen en er zijn culinaire verwennerijen en heerlijke wijnen. Men kan ook reserveren voor ‘De waal in vlammen 2017’ op 16 juli a.s. waarbij je vanaf de eerste rang op de Waal het Vierdaagse-vuurwerk kunt meemaken. Op 4 en 11 juli a.s. maken we een reis naar Maastricht voor een optreden van André Rieu. Maar men kan ook al inschrijven voor een kerstdiner aan boord van onze schepen. Kortom, voor elk wat wils en vooral een zeer bijzondere ervaring!”

“Het SijFa-team wil van iedere gast een VIP maken. Dat is geen holle slogan, maar ons oprechte mission statement. Aandacht voor de gast vanaf het moment dat hij/zij aan wal wordt ontvangen, vervolgens aan boord in de watten wordt gelegd tot het einde van de reis. Onze medewerkers zijn hier op en top voor getraind en opgeleid. Ons serviceniveau is zeer hoog, dat vinden wij niet alleen zelf maar dat horen we steeds van onze gasten terug. We heten je van harte welkom bij ons aan boord!”

Meer weten?

Maak een afspraak met Hans Jansen om de mogelijkheden te bespreken:

Bel 024 357 2008 of mail naar hj@sijfacruises.nl