Wat zeggen de gasten:

Betsy Dols:

Samen met mijn moeder heb ik in september 2017 een mooie Rijncruise gemaakt ‘Rhein im Flammen’ met de MS Rigoletto. Wat hebben we genoten en wat zijn we verwend aan boord!! Het eten was heerlijk en super personeel.

Leuke en mooie vriendschappen zijn ontstaan, we hebben het er nog vaak over en kijken geregeld naar de foto’s van ons verblijf aan boord. Als ik zie hoeveel mijn moeder lacht op de foto’s… Geweldig!! Het was echt genieten met muziek aan boord van twee all-round zangeressen, elke dag in een andere vorm!

- September 2017


De Rigoletto is ondanks haar leeftijd een praktisch ingericht schip. De hutten zijn bijzonder doelmatig ingericht. In het restaurant bevinden zich goede stoelen.

Pluspunt waren de beide stoeltjesliften die de gehele reis zonder haperen hebben gefunctioneerd. Dat hebben we in het verleden wel eens anders mee gemaakt.

Zowel in de salon als in het restaurant was de service van een beter niveau. De mensen die daar werkten waren vriendelijk en ze deden ook allemaal heel goed hun best.

Positief was dat er altijd volop water op de tafel stond en dat het personeel tijdens de maaltijd niet bleef zeuren of je iets wil drinken wat op andere schepen soms tot vervelends toe gebeurt.

Ook positief was de houding van de kapitein die regelmatig een praatje maakte met de gasten en die we zouden willen kwalificeren als een echte levensgenieter.

Minder opvallend was de hotelmanager die goed samenwerkte met de hostess en in zijn geheel een goede indruk op ons maakte.

- Juni 2016


Cor & Diny Beelen:

Tijdens de 44e Boerenbruiloft van ‘De Raore Schutters’ werd er een extra zaalprijs verloot. Iedereen in de zaal kreeg hiervoor een apart lootje en bij de trekking door het boerenpaar bleek Cor het juiste lootje te hebben. Het was een vierdaagse Rijncruise ‘Rhein in Flammen’ op het schip de Rigoletto van de firma SijFa Cruises uit Heumen. Dus ging Cor samen met Diny varen.

Donderdag 17 sept: Vertrokken we om 12.30 uur met de bus vanaf wegrestaurant Malden, althans dat zou de bedoeling zijn, alleen waren ze ons vergeten, We kregen koffie aangeboden en ze zouden ons roepen als de bus ging vertrekken. Zien we ineens de bus wegrijden. Daar stonden we met nog een ander echtpaar. Maar gelukkig zijn er dan mobiele telefoons en na contact met Marijke gehad te hebben heeft dhr. Ton Bader ons naar Venray gebracht waar de bus ook nog mensen op moest halen.

1 Vanaf daar ging alles goed, dus wij op weg naar Keulen om in te schepen op de Rigoletto, een prachtig schip met alle voorzieningen aan boord. Echt een luxe, zelfs onze koffers werden aan boord en naar de cabine gebracht. Om 15.00 uur vertrok de Rigoletto uit Keulen richting Andernach, terwijl we genoten van koffie met wat lekkers in de salon, waar we samen met 3 echtparen uit Malden, en een heleboel andere mensen, een gezellige tijd aan boord hebben gehad.

Tijdens het diner en de andere momenten aan tafel zaten we met dezelfde 8 personen. Het was een heerlijk 5 gangen diner, wat netjes werd geserveerd. ’s Avonds nog een gezellige dansavond gehad met DJ Ulli en zanger Bob. Na om 23.00 uur nog een soepje genuttigd te hebben werd het tijd om het bed op te zoeken. De nacht bleef het schip in Andernach liggen, Vrijdag 18 sept: Een heerlijk uitgebreid ontbijt waar je voldoende keuze kunt maken.

2

Inmiddels was het schip al aangemeerd in Koblenz, een mooie stad die we konden  gaan bezichtigen, met name het prachtige grote ruiter standbeeld van “Keizer Wilhelm I”, dit is een machtig bouwwerk op de landtong tussen de Rijn en de Moezel. Om 13.00 moesten we allen weer aan boord zijn en vertrokken we naar Rudesheim.

’s Middags heerlijk boven op het dek gezeten om van het uitzicht te genieten, verschillende burchten en stadjes kwamen voorbij. ’s Avonds even het stadje Rudesheim in geweest met de gezellige “Drosselgasse” een straatje waar allemaal gezellige restaurantjes en barretjes zitten waar ze overal muziek hebben en waar gefeest wordt. Heel gezellig!!

Zaterdag 19 sept: Vertrek vanuit Rudesheim richting Mainz. Eigenlijk zouden we naar Wiesbaden gaan maar door de lage waterstand van de Rijn, scheelde wel 1 mtr, kon het schip daar niet aanleggen, maar in Mainz hadden we toch ook de tijd om rond te kijken. Vanaf Mainz gingen we weer terug varen over de rijn richting St Goar, want vanavond hadden we het vuurwerk “De Rhein in Flammen” ,

3

Maar voor het zover was zaten we nog gezellig in de salon met een muziekje van zanger Bob en DJ Ulli. ’s Avond was er het Galadiner van maar liefst 7 gangen, echt heerlijk gegeten, wat trouwens geldt voor alle dagen aan boord. Zowel ontbijt als lunch als diner, het was fantastisch, je kwam niets te kort. Koffie en thee was de gehele dag te verkrijgen, en je hoefde daar niet voor te betalen, goed geregeld!!

Inmiddels in St. Goar aangekomen en daar was het een drukte van belang zoveel schepen en mensen die daar zijn om naar het vuurwerk te komen kijken. Want langs de waterkant zijn mensen die zelf met de auto of met bussen komen, staan daar te wachten tot het vuurwerk om 21.00 uur begint.

4

Het vuurwerk “De Rijn in vlammen” wordt afgestoken vanaf 2 burchten, ieder aan een kant van de rijn, en als laatste de grootste knallers kwamen vanaf een schip dat in het midden op de rijn lag. Om 21.45 uur was het vuurwerk voorbij. Het was “Grandioos mooi”.

Daarna hebben we nog een hele gezellige avond gehad met diverse optredens van de crew, en een tombola met mooie prijsjes. Na nog enkele dansjes en drankjes is ook deze dag weer voorbij gegaan. En terwijl wij van onze nachtrust genoten heeft de Rigoletto de hele nacht doorgevaren om ons weer terug naar Keulen te brengen.

Zondag 20 sept: De laatste uurtjes op de Rigoletto, tassen weer inpakken, ontbijten en nog een laatste kop koffie voordat de bus ons om 11.00 uur weer terug bracht naar Heumen. Daar aangekomen kregen we nog een frietje met kroket aangeboden en toen was het toch echt voorbij.

Wij hebben het vier dagen heerlijk gehad, alle luxe aan boord, heerlijk eten, en alles goed en netjes verzorgt. Het is echt een aanrader om eens mee te gaan, op een reis aan boord van een van de schepen van SijFa Cruises uit Heumen.

- September 2015


Ton Niessing, 52 jaar en Henriëtte Niessing , 51 jaar, uit Malden:

Ton Niessing (52) & Henriëtte Niessing (51) uit Malden:

We hebben een drukke baan, dus we waren even toe aan een paar dagen ‘eruit.’ Ons bedrijf Chipclean zit in hetzelfde bedrijfspand als SijFa Cruises. De deal was dus snel gemaakt, maar we hadden geen idee wat we ervan konden verwachten.We vinden het fantastisch! De sfeer, de organisatie. We komen helemaal tot rust. Je voelt je gewaardeerd als gast. Het voelt als een warme deken. Wat een leuke club medewerkers en ook het gezelschap is leuk. Leeftijd doet er niet toe. Iedereen praat met iedereen en er is genoeg ruimte voor privacy.

- December 2014


José Willems & Betty Lamers:José & Betty 300x225

José Willems: “Mijn vriendin Betty Lamers was hier. VITA viel op de mat. Ik keek er even in, zag toen de advertentie van SijFA Cruises. ‘Dat lijkt me nou wel eens wat, zo’n riviercruise,’ zei ik tegen Betty. Spontaan zei ze: ‘Als jij gaat, ga ik met je mee!’ We verheugden ons erop, maar eerlijk gezegd hadden we geen idee wat we ons moesten voorstellen van een vakantie op de Rigoletto.”

Betty Lamers: “We gingen in Nijmegen aan boord. We voelden ons meteen welkom. Hartelijke bediening, prettige sfeer en wat een comfort. Alles wat in de brochure staat klopt. En nog meer zelfs! Mooie cabine, alles erop en er aan, badkamer, toilet en lekkere matrassen. Goed eten en wat waren de avonden gezellig!”

José: “De prijs is compleet, je komt niets tekort en je bezoekt leuke en mooie steden. Jaahh, wij hebben genoten!” Betty is het helemaal met haar eens.

Vakantie vieren op rivierschip Rigoletto is een feest! Ruimte genoeg voor iedereen en ook genoeg ruimte voor privacy.

Nog eens!

José en Betty uit Boxmeer denken met plezier terug aan hun vakantie. Jose: “Schrijf er maar bij, dat dit zeker niet de eerste en de laatste keer is dat we met SijFa varen. Wij gaan graag nog eens met hen mee!”

- December 2014


Marianne van Oeveren (59) uit Brielle en Ellen Nijman (58) uit Dordrecht: Marianne van Oeveren 59 jaar uit Brielle en Ellen Nijman, 58 jaar, uit Dordrecht:

Ze zijn al 40 jaar dikke vriendinnen. En gelukkig kunnen hun mannen ook goed met elkaar opschieten. “We voelen ons erg welkom op de Rigoletto. Het is gezellig en comfortabel. Overdag bekijken wij de stad en de markten en ’s avonds genieten we met z’n vieren van de gezelligheid aan boord. Leuk, hoe alle medewerkers meedoen aan de crew show en tombola. We boften. We kochten twaalf lootjes, daarop vielen maar liefst vijf leuke prijzen.”

- December 2014


Jos van Heeswijk (72) en Terry van Heeswijk (67) uit Numansdorp:  Jos van Heeswijk, 72 jaar en Terry van Heeswijk, 67 jaar, uit Numansdorp:

Dit jaar gaan we voor de tweede keer mee met de Rigoletto. Waarom? Omdat we Marijke en Teun Sijbrands hebben leren kennen als geweldige mensen. De sfeer die zij en hun medewerkers weten te scheppen spreekt ons erg aan, een warme deken. En die kerstversiering: Géwéldig! Tot in de kamers toe. ’s Avonds die leuke sfeer, de liedjes, de piano. Wat spéélt die vent! En dat zingen van de manager, Aloys, dat is toch schitterend. Wij hebben veel gereisd. Ook met andere schepen. Wij vinden een vakantie met de Rigoletto helemaal top!”

- December 2014


Irma Kolkman (43) uit Enschede:  Irma Kolkman, 43 jaar, Enschede:

“Ik beleef deze reis als pure moeder en dochter quality time! Mijn moeder is 70 jaar. Dit is de eerste keer dat wij samen op vakantie gaan en een riviercruise maken. Het bevalt ons allebei hartstikke goed. Méér dan dat! We vinden het allebei een bijzondere ervaring. Een varend hotel en wat een service! Ook zo leuk, dat je meteen aansluiting hebt met andere gasten.  Ideaal om zo midden in het centrum van een stad uit te stappen en dan te genieten van die bijzondere feestelijke kerstmarkten. Ook het avondprogramma is steeds erg leuk.”

- December 2014


Lotte Teunissen (31) uit Nijmegen is de jongste gast tijdens de Kerstmarktcruise & haar partner Jurrien Jacobsen (48):Lotte Teunissen uit Nijmegen is 31 jaar, de jongste gast tijdens de Kerstmarktcruise, ze is samen met haar partner Jurrien Jacobsen, 48 jaar, uit Nijmegen.

Lachend zegt Lotte: “Nee, zelf zou ik nooit verzonnen hebben om met een riviercruise naar Keulen te gaan. Met de auto ben je er zo! Maar dít ís wél super relaxt.”

Jurrien: “Wij hebben deze reis gewonnen met het Rapiditas Nijmegen Tennistoernooi. Leuk, wij wonnen de hoofdprijs! Een riviercruise stond niet boven aan ons vakantiewensen lijstje, maar het bevalt ons! Je kunt merken dat alle medewerkers, wie dan ook, het je graag naar de zin maken.”

Lotte:  “Alles is goed verzorgd op de Rigoletto en het is leuk om op deze manier de kerstmarkten in Keulen en Bonn te bezoeken.”

- December 2014


Agatha van Eijk-van Veen (90) uit Delft samen met haar twee zoons Peter (56) en Jan (57):Agatha van Eijk-van Veen, 90 jaar uit Delft geniet op de Rigoletto kerstmarktreis samen met twee zoons. Met Peter, 56 jaar, uit Delft en met Jan, 57 jaar, uit Wageningen:

Agatha heeft de reis cadeau gekregen van al haar kinderen voor haar negentigste verjaardag. Ze zijn het er alle drie over eens: De sfeer en de gastvrijheid op de Rigoletto is fantastisch.

Jan: “Je merkt dat hier mensen werken die met passie en plezier hun werk doen. Geweldig zoals zij tijdens de lunch met feesthoedjes en een heerlijke taart met kaarsjes onze jarige moeder in het zonnetje hebben gezet.”

Het drietal vermaakt  zich opperbest. Er is traplift en een rolstoel aan boord. Met plezier helpen de zonen Agatha instappen en even later zijn ze op weg naar de Kerstmarkten. ‘s Avonds leggen ze een kaartje, drinken een glaasje en genieten met volle teugen van het programma dat geboden wordt.

“Dit was een onvergetelijke vakantie,” zegt Agatha. Haar zonen lachen haar toe en knikken instemmend.

- December 2014