Aanbieding: twee voor de prijs van één!

Van Basel naar Antwerpen

Dag 1. Naar Basel

Per bus wordt u naar Basel gebracht, waar we in de avond aankomen en inschepen.

Dag 2. Basel

Basel is de oudste universiteitsstad van Zwitserland waar het grote marktplein met het stadhuis en de domkerk de historische symbolen zijn. Vanavond vaart ons schip noordwaarts en dineert u aan boord.

Dag 3. Straatsburg

Vanochtend legt ons schip aan in de Franse stad Straatsburg, Het centrum van Straatsburg biedt schitterende bouwwerken als de Notre Dame van Straatsburg, Palais Rohen en de vakwerkhuisjes bij La Petite France. Rond lunchtijd varen we verder de Rijn af richting Mannheim, waar we ’s avonds aanleggen.

Dag 4. Mannheim

In Mannheim vloeien de Rijn en Neckar samen. Hier vindt u het op een na grootste barokkasteel van Europa en een bijzondere watertoren midden in het jugendstilpark. De middag brengen we al varend door naar Rüdesheim am Rhein. Een gezellig stadje aan de Rijn met vele wijnlokalen aan de Drosselgasse en historische vakwerkhuizen.

Dag 5. Rüdesheim en Koblenz

Vanochtend heeft u nog een aantal uren om het stadje Rüdesheim in te gaan, daarna bevaren we het mooiste gedeelte van de Rijn. U zult uitkijken over berghellingen vol wijngaarden en burchten bovendien passeren we de beroemde Loreley. In de middag leggen we aan in Koblenz. We liggen de hele middag en avond in Koblenz, dus u heeft alle tijd om de stad te ontdekken.

Dag 6. Bonn

Na het ontbijt bereiken we Bonn; de voormalig West-Duitse hoofdstad en geboorteplaats van Beethoven. Bezoek bijvoorbeeld het Altes Rathaus en de Munster van Bonn. De avond brengen we door op het schip, waar u heerlijk in de lounge kunt terugkijken op een mooie dag onder genot van een drankje.

Dag 7. Nijmegen

Vandaag brengen we grotendeels varend door richting Nederlandse wateren. Geniet dus van het voorbijglijdende landschap vanaf het zonnedek of de lounge. In de namiddag bereiken we de oudste stad van Nederland: Nijmegen. In Nijmegen kunt u heerlijk winkelen, een terrasje pakken of bezienswaardigheden als de Boterwaag, de Stevenskerk en het Stadhuis bekijken.

Dag 8. Dordrecht

We passeren vanochtend onder meer vestingstad Zaltbommel en Slot Loevestein alvorens we aanleggen in Dordrecht. In de oude binnenstad kunt u het oude Stadhuis en de Grote Kerk bezichtigen. Vanavond blijven we in Dordrecht liggen.

Dag 9. Antwerpen

Vanochtend zet ons schip koers over het Hollands Diep en de Schelde-Rijnverbinding richting onze zuiderburen. Antwerpen heeft een historische binnenstad met prachtige gebouwen, eeuwenoude pleinen en veel winkelgelegenheden. Geniet van een typisch Belgisch speciaal biertje op een van de vele terrasjes of in de gezellige cafés.

Dag 10. Naar huis

Na een lekker ontbijt aan boord van ons schip is deze riviercruise ten einde. Rond 09.00 uur gaan we van boord, maar uw mooie herinneringen neemt u mee naar huis. Vanuit Antwerpen keert u per Oad-bus via Zeddam huiswaarts.

 • Reisduur: 10 dagen
 • Aankomstdatum: 27-08-2018
 • Vertrekdatum: 05-09-2018
 • Schip: MS Carmen

Promenadedek

2-persoonscabine €1219,- p.p.

Hoofddek

2-persoonscabine B1 €1164,- p.p.
2-persoonscabine B2 €1109,- p.p.
2-persoonscabine B3 €1029,- p.p.

Benedendek

1-persoonscabine €1029,- p.p.

Aanbieding: twee voor de prijs van één!

 • Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee
  (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag
 • Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner
 • Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats
 • Alle prijzen zijn per persoon
 • Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers
 • Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden

Van Basel naar Antwerpen

Basel

In de prachtige Zwitserse stad Basel is een bustocht voor u georganiseerd naar het oude stadje Saint-Ursanne. Dit middeleeuwse stadje telt maar 689 inwoners en is een oase aan rust. U bezoekt hier het klooster en de bijbehorende basiliek. Daarna wordt u gebracht naar de indrukwekkende grot Siante Colombe, een bedevaartsplek, waarna u aansluitend door het natuurpark Thal kunt wandelen. Een dagexcursie waar u geen spijt van gaat krijgen. U krijgt een lunchpakket mee en onderweg stoppen we nog voor koffie met gebak.

1,5 uur lopen, de hele dag
met nauwelijks trappen
Busreis: 3 uur (in delen)
Prijs: €59.50

Staatsburg

Het Franse stadje Straatsburg ligt aan de Rijn die tegelijkertijd de grens tussen Frankrijk en Duitsland symboliseert. In Straatsburg bezoekt u met een bus transfer de binnenstad en aansluitend is er een treintje waarmee u een verdere rondrit door de stad maakt. Deze duurt 40 minuten. Zie de wijk Petit France met eigen ogen en bewonder de 142 meter hoge kathedraal in Straatsburg!

15 min. lopen in de ochtend
Bustransfer: 30 min.
Treintje: 40 min.
Prijs: €29.50

Mannheim

Eenmaal aangekomen in Mannheim wordt u naar de historische stad Heidelberg gebracht met een bus transfer. Hier ervaart u de oudste universiteitsstad door middel van een stadswandeling door de smalle straatjes waar veel authentieke gebouwen bewaard zijn gebleven en kunt u op eigen gelegenheid het populaire kasteel Slot Heidelberg bezoeken, zeer aan te raden. De busreis is onder leiding van een gids en onderweg krijgt u informatie over de omgeving.

1 uur lopen (hobbelige straatjes) in de ochtend
met trappen in het kasteel
Busreis: 1 uur

Prijs: €59.50

Rüdesheim

De Rüdesheimer Winzerexpress neemt u mee naar de wijngaarden van Rüdesheim en later naar de binnenstad. Onderweg krijgt u informatie over de historie van de stad en zijn wijnproductie. Er is aansluitend een ritje met de kabelbaan georganiseerd die u naar de Niederwalddenkmal brengt, een monument boven op de berg van Rüdesheim met een prachtig uitzicht over de Rijn. Dit mag u niet missen!

15 min. lopen in de ochtend
Winzerexpress: 40 min.
Prijs: €21.50

Koblenz

Wanneer u de stad Koblenz bezoekt, mag het indrukwekkende Fort Ehrenbreitstein uit de 19e eeuw absoluut niet aan uw aandacht ontsnappen. Dit kasteel is gelegen op de gelijknamige 118 meter hoge heuvel aan de Rijn. U beklimt deze heuvel met de kabelbaan en wordt daarna rondgeleid door dit bijzondere kasteel.

20 min. / 1 uur lopen (rondleiding) in de middag
Prijs: €29.50

Bonn

Bonn, ook wel de Bundesstadt genoemd, is een levendige stad waar historie en modernisme samenkomen. De ex-hoofdstad van Duitsland is in een snel tempo veranderd in een culturele en internationaal georiënteerde metropool. U ervaart deze kunststad het beste door de georganiseerde stadstour met een bus inclusief gids. In het centrum heeft u de mogelijkheid om met de gids nog de sfeervolle pleinen Münsterplatz, Marktplatz en Friedein te bezichtigen.

1 uur lopen (rondleiding) in de middag
Bus: 1 uur
Prijs: €25.00

Nijmegen

In de oudste stad van Nederland staat de St. Stevenskerk, een van de mooiste bezienswaardigheden van Nijmegen. U wordt rondgeleid in de kerk en aansluitend is er een stadswandeling door de benedenstad met een gids die u alles vertelt over de geschiedenis en de oorsprong van deze prachtige Waalstad.

2 uur lopen in de middag
Prijs: €17.50

Dordrecht

Ontdek de sfeervolle binnenstad van Dordrecht met een treintje door de stad en beleef het rijke verleden waaraan de stad nog altijd herinnert. Loop de Koningsroute die het koninklijk huis eerder dit jaar ook heeft gelopen of bewonder de middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht uit de 11e eeuw!

10 min. lopen in de middag
Treintje: 1 uur
Prijs: €17.50

Antwerpen

Vandaag wordt u meegenomen in Antwerpen op een Smikkel Smakkel tour. Zoals de naam al doet vermoeden, worden met deze excursie uw smaakzintuigen geprikkeld met kleine proeverijtjes van typisch Antwerpse en Belgische producten. Altijd al de Antwerpse handjes, de bollekes en de filet d’Anvers willen proeven? Dan is deze excursie wat voor u!

3 uur lopen (incl. pauzes) in de middag
Prijs: €25.00