Wijncruise over de Rijn en Moezel

Dag 1. Heenreis

We brengen u met een comfortabele bus naar Bonn, waar we rond 15:00 uur inschepen. Tijdens het uitgebreide welkomstdiner wordt de bemanning aan u voorgesteld en begint de cruise echt. ’s Avonds meren we aan in Andernach.

ruedesheim-2

Dag 2. Rüdesheim

Vandaag varen we over het mooiste stuk van de Rijn. We zien tegen de heuvels ‘geplakte’ wijngaarden en passeren de beroemde Loreley, voor we aanleggen in het schilderachtige Rüdesheim. Al in de Romeinse tijd werd in deze streek wijn verbouwd. Loop op uw gemak door dit historische wijnstadje en breng een bezoek aan de gezellige Drosselgasse met haar vele wijnlokalen.

Dag 3. Eltville

We leggen aan in het stadje Eltville am Rhein, waar u het centrum kunt bekijken. In Eltville vind u een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het kasteel van Eltville, de Martinstoren en de Sebastiantoren. Buiten het centrum staat het Klooster Eberbach, een voormalige cisterciënzerabdij en indrukwekkend monument uit de Middeleeuwen. Na de lunch aan boord varen we langs Mainz naar Nierstein. Maak hier een wandeling over de Rheinpromenade of blijf lekker aan boord. De bemanning serveert ’s avonds een heerlijk diner.

Dag 4. Beilstein

Het schip zet al vroeg koers naar de Moezel bij Koblenz. Deze rivier staat bekend om haar loop door het heuvelachtige landschap met mooie burchten en kastelen. We passeren middeleeuwse stadjes als Treis-Karden en bereiken het wijnstadje Cochem. We varen verder tot aan Beilstein, dat tegen de steile hellingen is gebouwd. Bij een wijncruise door de Moezelstreek hoort uiteraard het proeven van de beroemde Moezelwijnen, dit kunt u in Beilstein uitstekend doen.

Dag 5. Cochem

Cochem staat onder meer bekend om zijn imposante burcht. Dit gotische bouwwerk staat op een berg, meer dan 100 meter boven de Moezel. De vorm van de berg lijkt door te lopen in het gebouw, tot aan het leien dak van de grote toren. u heeft uitgebreid de tijd om dit wijnstadje met haar vakwerkhuizen en kasteel te bezoeken. In de middag varen we stroomafwaarts naar Koblenz, waar we aanleggen.

Dag 6. Koblenz, Andernach

Na het ontbijt heeft u de hele ochtend om in Koblenz door te brengen. Koblenz is een oude stad ingeklemd tussen de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Al wandelend door de stad zult u zien dat de kerken en deftige burgerhuizen getuigen van een rijk verleden. Een bezoek aan het Deutsche Eck, het punt waar de Rijn en de Moezel samen komen, mag zeker niet ontbreken. ‘s Middags varen we naar Andernach waar we aan het einde van de middag aanleggen. Vanavond genieten we van ons laatste diner aan boord van de Carmen.

Dag 7. Terugreis

Vanochtend vaart ons schip naar Bonn en na het ontbijt stappen we rond 09:00 uur in de bus terug naar Nederland, nagenietend van een heerlijk weekje op de Rijn en Moezel.

 • Reisduur: 7 dagen
 • Aankomstdatum: 13-10-2018
 • Vertrekdatum: 19-10-2018
 • Schip: MS Carmen

Promenadedek

2-persoonscabine €779,- p.p.

Hoofddek

2-persoonscabine B1 €739,- p.p.
2-persoonscabine B2 €709,- p.p.
2-persoonscabine B3 €649,- p.p.

Benedendek

1-persoonscabine €649,- p.p.
 • Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee
  (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag
 • Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner
 • Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats
 • Alle prijzen zijn per persoon
 • Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers
 • Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

Excursie-aanbod

Rüdesheim

Tijdens deze wijncruise besteedt u natuurlijk de meeste tijd aan het proeven van wijn. De Rüdesheimer Winzerexpress neemt u dan ook mee naar de wijngaard Weingut Adolf Stoerzel waar u meer te weten komt over zijn wijnproductie. Later wordt u met het treintje verder gebracht naar de binnenstad. Onderweg krijgt u informatie over de historie van Rüdesheim en de wijnproductie in het algemeen.

15 min. lopen in de middag
Winzerexpress: 40 min.
Prijs: €29.50

Eltville

Eltville staat bekend als een wijn- en champagnestad. Daarom nemen wij u mee naar de Sektmanufaktur Schloss VAUX: het hoofdkwartier van de Duitse champagne fabrikant VAUX. Zijn champagne en wijnen worden al jarenlang op dezelfde wijze gemaakt en u krijgt de kans om drie soorten champagne te proeven in het kapelletje. Bovendien komt u meer te weten over de productie van deze beroemde VAUXchampagne.

40 min. lopen in de ochtend
Prijs: €29.50

Beilstein

In het schattige dorpje Beilstein nemen wij u mee naar een wijnkelder voor een wijnproeverij. Bij Zenhthauskeller krijgt u vijf verschillende wijnen uit de regio om te proeven. Niet alleen de wijnen zijn subliem, maar ook de locatie waar u deze wijnen proeft is zeker het uitstapje waard.

30 min. lopen in de avond
Prijs: €22.50

Cochem

Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg, die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. In Cochem wordt u meegenomen met de Mosel Express en kunt vanuit het treintje de stad perfect bewonderen. Natuurlijk sluiten wij deze rondrit af met een glas Moezel uit de regio.

10 min. lopen in de ochtend
Mosel Express: 1 uur
Prijs: €17.50

Koblenz

In de Altstadt Koblenz wordt u met de bus meegenomen naar de prachtige wijnvelden in Winningen waar u een rondleiding krijgt en aansluitend een bezoek brengt aan een lokale wijnboer. Hier krijgt u natuurlijk een lekker glaasje wijn voorgeschoteld.

1,5 uur lopen in de ochtend
Bus: 45 min.
Prijs: €37.50