Texel, Friesland en het IJsselmeer

Excursie-aanbod 25-06-2018 t/m 01-07-2018

Download hier het boekingsformulier

Hoorn

Bij deze dagexcursie maakt u een spannende tijdreis door drie historische steden van Friesland: Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Allereerst wordt u met een bus naar de antieke stoomtram gebracht. Deze stoomtrein rijdt over het West-Friese platteland richting Medemblik. Medemblik is de oudste stad van West-Friesland en hier heeft u de tijd om een kopje koffie te drinken en de prachtige jachten en historische schepen te bewonderen die in de moderne havens van de binnenstad liggen.

Daarna stapt u op de klassieke veerboot de MS Friesland (gebouwd in 1956) en vaart u van Medemblik naar Enkhuizen over het IJsselmeer. Aan boord van de veerboot krijgt u een kopje koffie of thee met een lekker stukje krentenmik. Eenmaal aangekomen in Enkhuizen bezoekt u het Zuiderzee museum. Daarna loopt u naar de haven in Enkhuizen om weer aan boord te gaan van de MS Carmen. Incl. Lunchpakket

2.20 uur lopen, de hele dag
Busreis: 15 min.
Stoomtrein: 1.20 uur
Veerboot: 1.15 uur
Prijs:
€59.50

Oudeschild

Lekker even uitwaaien op het Waddeneiland Texel, dat wil toch iedereen?! Wanneer het schip eenmaal is aangemeerd bij het dorp Oudeschild stapt u in de bus voor een rondrit over het eiland. U zult stoppen bij het beroemde opvangcentrum voor zeehonden en vogels: het Ecomare. Nadat u de mooie dieren heeft kunnen bewonderen tijdens de rondleiding, stapt u weer in de bus voor het laatste stuk van de rondrit en keert u terug naar het schip.

2 uur lopen (bezoek Ecomare) in de middag
Busreis: 2 uur
Prijs: €49.50

Lemmer

Wie de provincie Friesland bezoekt, moet een uitstapje maken naar de badplaats Lemmer. De populaire Friese stad is in de zomer een toeristische trekpleister door zijn heerlijke terrassen en zijn ligging aan het IJsselmeer. Vanuit Lemmer gaat u tijdens deze halve dagexcursie naar de omliggende dorpen Joure en Sneek. Later op de dag zal u weer terugkeren in Lemmer. Onderweg is er een stop voor koffie of thee en een Friese lekkernij in een Van der Valk restaurant.

2 uur lopen in de middag
Busreis: 1.10 uur
Prijs: €29.50

Lelystad

Tijdens deze ochtendexcursie bezoekt u het Flevo-Landschap: een prachtig natuurpark waar u een wandeling kunt maken of door middel van een elektrische auto het park kunt bezichtigen onder leiding van een gids. Een mooi stuk natuur in ons land met dierlijke bewoners als wilde zwijnen, ooievaars en edelherten.

1.5 uur lopen in de ochtend
Busreis: 40 min.
Prijs: €29.50

Behalve een bezoek aan het Flevo-Landschap kunt u ’s middags kiezen voor een bezoek aan het luchtvaart-themapark Aviodrome inclusief rondleiding. Het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart! Natuurlijk kunt u ook zelf de Bataviawerf of Bataviastad bezoeken.

1 uur lopen in de middag met 1 trap
Busreis: 1 uur

Prijs: €35.00 (Aviodrome)

Haarlem

In de prachtige historische stad Haarlem bieden wij u twee soorten excursies aan. Allereerst kunt u ’s avonds een rondvaart boeken één uur en vaart u in het avondlicht door de kanalen in het centrum. Een echte aanrader!

15 min. lopen
Busreis: 30 min.
Boot: 1 uur
Prijs: €25.00

De volgende dag bieden wij u een dagexcursie aan vanaf Haarlem naar de grootste overdekte markt van Nederland, De Bazaar in Beverwijk. Aansluitend brengen wij u naar de Zaanse Schans waar u kunt genieten van ambachten, molens en huizen uit de 18e en 19e eeuw. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket mee en om 13.30 uur krijgt u een kop soep. Een volle dag met veel mooie, typisch Hollandse bezienswaardigheden! Inclusief lunchpakket.

2,5 uur lopen (vrije tijd in De Bazaar) / 1,5 uur (Zaanse Schans)
om 13:45 uur
Busreis: 1.15 uur
Boot: 1 uur
Prijs: €49.50