Over de Romantische Rijn

Dag 1. Inschepen

Vanmiddag gaan we rond 15:00 uur aan boord van ons schip in Nijmegen. U kunt allereerst rustig het schip en uw hut verkennen. In de namiddag zetten we koers richting Duitse wateren en al snel kunt u genieten van een heerlijk welkomstdiner.

Dag 2. Keulen

Tegen de middag bereiken we Keulen, waar we aan boord genieten van een heerlijke lunch. We liggen tot morgenvroeg aangemeerd aan de rand van de stad, genoeg tijd dus om door de straten van Keulen te struinen. In de Altstadt was de Dom van Keulen na WOII een van de weinige gebouwen die nog overeind stond. Ook het Rathaus, verschillende musea en gezellige pleinen zijn een bezoek waard.

Dag 3. Koblenz

Vanochtend varen we van Keulen naar Koblenz, waar we na de lunch aanleggen. De stad heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter met smalle straatjes en vele winkels. Zeker mag het bezoek aan de Deutsches Eck met het standbeeld van Kaiser Wilhelm, de plek waar de Moezel en de Rijn samenvloeien, niet ontbreken. Een aan- rader is om met de kabelbaan over de Rijn naar Vesting Ehrenbreitstein te gaan, op deze manier heeft u een schitterend uitzicht over Koblenz en de omgeving.

Dag 4. Rüdesheim

Vanochtend komen we over het mooiste stuk van de romantische Rijn. We varen rustig door de bochten van de Rijn met de groene heuvels bezaaid met vele burchten. Bij de stad Sankt Goarhausen passeren we de beroemde Loreley. Na de lunch bereiken we het schilderachtige Rüdesheim. Het stadje heeft een middeleeuws centrum en staat bekend om de vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. U heeft de hele middag en avond om Rüdesheim te ontdekken, een bezoek aan de gezellige Drosselgasse mag hier zeker niet ontbreken!

Dag 5. Mannheim

We varen richting van Mannheim, waar we ’s middags aanleggen. Mannheim is de zogenaamde ‘kwadratenstad’, in de 17e eeuw met een rastervormig wegennet van de Neckar tot aan het slot ontworpen en aangelegd. U kunt ervoor kiezen om de stad te ontdekken, met het op een na grootste barokkasteel van Europa en haar Jügendstilpark. Ook krijgt u vandaag de mogelijkheid om Heidelberg te bezoeken, Heidelberg is een schitterende studentenstad aan de Neckar, met als hoogtepunt het Heidelberger Schloss.

Dag 6. Bonn

Terwijl u aan het ontbijt zit, ziet u het mooie Rijnlandschap aan u voorbij glijden. Ook het begin van de middag brengen we varend door, u kunt dus heerlijk relaxen aan boord. Na de lunch bereiken we de stad Bonn. Deze voormalig West- Duitse hoofdstad heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het marktplein met het Rathaus in rococostijl en de Münster van Bonn.

Dag 7. Duisburg

Vanochtend varen we naar Duisburg met de grootste binnenhaven ter wereld. Duisburg is dan ook een echte arbeidersstad en kent vooral een historie van industrie en scheepvaart.

Dag 8. Terugreis

Na het ontbijt gaat u rond 09:00 uur in Nijmegen van boord en kunt u nagenieten van een heerlijke week op de Rijn.

 • Reisduur: 8 dagen
 • Aankomstdatum: 10-09-2018
 • Vertrekdatum: 17-09-2018
 • Schip: MS Carmen

Promenadedek

2-persoonscabine €929,- p.p.

Hoofddek

2-persoonscabine B1 €889,- p.p.
2-persoonscabine B2 €849,- p.p.
2-persoonscabine B3 €779,- p.p.

Benedendek

1-persoonscabine €779,- p.p.
 • Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee
  (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag
 • Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner
 • Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats
 • Alle prijzen zijn per persoon
 • Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers
 • Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

Excursie-aanbod

Keulen

Wanneer u een reisje over de Romantische Rijn maakt, mag de stad Keulen u zeker niet ontgaan. Wij nemen u mee op een bustour en laten u alle highlights van deze prachtige Domstad zien! Waaronder de imposante Kölner Dom, de Altstadt, het Rathaus en natuurlijk de prachtige architectuur. De video aan boord laat beelden van toen zien en buiten ziet u het Keulen van nu, dit aan elkaar gesproken door een gids.

10 min. lopen in de middag
Busreis: 2 uur
Prijs: €35.00

Koblenz

Wanneer u Koblenz bezoekt, adviseren wij een uitstapje naar het middeleeuwse Slot Slayn. Dit prachtige slot is gelegen aan de voet van de heuvel van Burcht Sayn. Tijdens deze excursie krijgt u een rondleiding door Slot Slayn en bezoekt u aansluitend de vlindertuin.

1 uur lopen (rondleiding) in de middag
Busreis: 1 uur
Prijs: €46.50

Rüdesheim

De Rüdesheimer Winzerexpress neemt u mee naar de wijngaarden van Rüdesheim en later door naar de binnenstad. Onderweg krijgt u informatie over de historie van de stad en zijn wijnproductie. Aansluitend is er een ritje met de kabelbaan die u naar de Niederwalddenkmal brengt, een monument boven op Rüdesheim met een prachtig uitzicht over de Rijn. Dit mag u niet missen!

15 min. lopen in de middag
Winzerexpress: 40 min.
Prijs: €21.50

Mannheim

Eenmaal aangekomen in Mannheim wordt u naar de historische stad Heidelberg gebracht met een bustransfer. Hier ervaart u de oudste universiteitsstad door middel van een stadswandeling door de smalle straatjes waar veel authentieke gebouwen bewaard zijn gebleven en kunt u op eigen gelegenheid het populaire kasteel Slot Heidelberg bezoeken. De busreis is onder leiding van een gids en onderweg krijgt u informatie over de omgeving.

1 uur lopen (hobbelige straatjes) in de middag
Bustransfer: 1 uur
Prijs: €37.50

Bonn

Bonn, ook wel de Bundesstadt genoemd, is een levendige stad waar historie en modernisme samenkomen. De ex-hoofdstad van Duitsland is in een snel tempo veranderd in een culturele en internationaal georiënteerde metropool. Wij nemen u mee naar Konigswinter voor een korte wandeling, en daarna door naar Petersberg. In het huidige Grandhotel in Petersberg vergaderden vroeger de top van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar tegenwoordig is het hotel zo beroemd door het magische uitzicht. Dat wilt u niet missen!

1 uur lopen in de middag
Busreis: 1 uur
Prijs: €29.50

Duisburg

We nemen u mee met een luxe touringcar naar Kloster Kamp in Kamp-Lintfort. Dit klooster bestaat uit een museum, kerk, schatkamer en vooral een prachtige tuin die niet onder doet voor het Louvre. U krijgt een rondleiding door de abdijkerk, het klooster gedeelte en de schatkamer van het museum waar u prachtige relikwieën te zien krijgt. De excursie is zeer toegankelijk wat betreft het lopen met een rollator en als u rolstoelafhankelijk bent. Laat u verrassen door dit nog niet zo bekende juweeltje.

90 tot 120 min. lopen (rondleiding) in de middag
Busreis: 1 uur
Trap: 1 lange trap naar de tuin, maar u kunt met een omweg ook binnen 15 minuten de tuin bereiken
Prijs: €25.00