Over de Moezel en Saar

Dag 1. Inschepen

Per bus wordt u naar Duitsland gebracht, waar we rond 15:00 uur in Bonn aan boord stappen. Terwijl u geniet van uw welkomstdrankje zet het schip koers naar Andernach waar we vanavond aanleggen.

Dag 2. Koblenz

Tijdens het ontbijt bereiken we de stad Koblenz. Een bezoek aan het Deutsches Eck, de plek waar de Rijn en Moezel samenvloeien, mag zeker niet ontbreken. Daarnaast kunt u in Koblenz een rit maken met de kabelbaan naar Slot Ehrenbreitstein, vanwaar u een schitterend uitzicht over Koblenz en de omgeving heeft. Tijdens de lunch varen we de kronkelende Moezel op en kunt u genieten van de mooie uitzichten op burchten en wijnvelden. Tijdens ons diner bereiken we Beilstein waar we vannacht blijven liggen.

Dag 3. Bernkastel

In de ochtend varen we door het Moezellandschap verder naar Bernkastel, een van de meest geliefde plaatsen aan de Moezel. Het stadje is schilderachtig gelegen en omgeven door de wijnbergen van de midden Moezel en boven het stadje verheft zich de ruïne van Burg Landshut. U kunt op uw gemak door de straten met karakteristieke vakwerkhuisjes struinen. In de avond zet ons schip verder koers naar Grevenmacher in Luxemburg, waar we rond middernacht aanleggen.

Dag 4. Grevenmacher en Luxemburg

Vandaag ligt ons schip de gehele dag in Grevenmacher, hoofdplaats van de Luxemburgse Moezelstreek. Ook krijgt u vandaag de mogelijkheid om de hoofdstad Luxemburg te bezoeken (optioneel). Deze door UNESCO tot werelderfgoed verklaarde stad herbergt tal van historische bezienswaardigheden, waaronder de Petruse Kazematten.

Dag 5. Saarschleife

Vandaag hebben we misschien wel het mooiste deel van deze cruise voor de boeg, we varen de Saar op. Vanaf Konz, waar de Saar in de Moezel mondt varen we over de rivier die omsloten wordt door steile hellingen. In grote lussen slingert de rivier zich hier tussen de beboste heuvels door en uiteindelijk bereiken we het hoogtepunt van vandaag, de Saarschleife. Deze vrijwel ronde bocht in de Saar is spectaculair. Vanaf hier varen we naar Trier.

Dag 6. Piesport

Tijdens het ontbijt varen we de Moezel af en kunt u genieten van het prachtige Moezeldal alvorens we het plaatsje Piesport bereiken. Het dorp bestaat uit de bekende vakwerkhuizen en oude wijnboerderijen. Aan de voet van de helling zijn de overblijfselen te bezichtigen van de oudste en grootste Romeinse wijnmakerijen ten noorden van de Alpen. De middag brengen we al varend door en leggen vanavond aan in Zell.

Dag 7. Cochem

De ochtend brengen we door in Cochem. Dit is een typisch Moezelstadje met een mooie oude binnenstad met smalle straatjes, vakwerkhuizen, Weinstubes en souvenirwinkeltjes. Verder vindt u er een barok stadhuis, oude stadspoorten en gelegen boven de stad, de Reichsburg. Vanmiddag varen we weer een schitterend stuk over de Moezel en varen bij Koblenz de Rijn weer op.

Dag 8. Terugreis

Vanochtend schepen we na het ontbijt rond 09:00 uur uit in Bonn. Hier stappen we op de bus terug naar Nederland en kunt u terugkijken op een schitterende cruise over de Moezel en Saar.

 • Reisduur: 8 dagen
 • Aankomstdatum: 02-08-2018
 • Vertrekdatum: 09-08-2018
 • Schip: MS Rigoletto

Promenadedek

2-persoonscabine €919,- p.p.

Hoofddek

2-persoonscabine B1 €869,- p.p.
2-persoonscabine B2 €789,- p.p.
 • Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee
  (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag
 • Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner
 • Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats
 • Alle prijzen zijn per persoon
 • Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers
 • Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden

Excursie-aanbod

Koblenz

Als het schip Koblenz binnenvaart, komt u al voorbij de bekende Deutsches Eck, oftewel de Duitse hoek. De kunstmatig aangelegde landtong markeert de monding van de Moezel in de Rijn en tijdens deze excursie nemen wij u mee onder leiding van een gids naar dit punt waar u het nationaal monument van dichtbij kunt bewonderen. Een bezienswaardigheid die u niet mag missen!

2 uur lopen (rondleiding) in de ochtend
Prijs: €17.50

Beilstein

In het schattige dorpje Beilstein nemen wij u mee naar een wijnkelder voor een wijnproeverij. Bij Zenhthauskeller krijgt u vijf verschillende wijnen uit de regio om te proeven. Niet alleen de wijnen zijn subliem, maar ook de locatie waar u deze wijnen proeft, is zeker het uitstapje waard.

15 min. lopen in de avond
Prijs: €22.50

Bernkastel

Het stadje Bernkastel ligt aan de Moezel tussen de wijngaarden. We nemen u mee door dit toeristische plaatsje met de Burg-Landshut Express naar de oude bergruïne van Bernkastel. U kunt zelf wandelen naar de nabij gelegen waterval waar u van de prachtige natuur kunt genieten en foto’s kunt maken voor het thuisfront.

10 min. lopen in de middag
Prijs: €17.50

Grevenmacher

Eenmaal aangekomen in Grevenmacher rijden wij u met een bus naar de stad Luxemburg. Hier krijgt u een rondleiding door de stad en bezoekt u de Kazematten: een ondergrondse militaire schuilplaats uit 1800. Na een uurtje lunchpauze rijden we door het prachtige natuurpark Müllerthal gelegen in de Luxemburgse Ardennen. Een echte aanrader als u van de natuur, wandelen en mooie watervallen houdt.

Aansluitend bezoekt u de oudste stad van Luxemburg Echternach. Hier heeft u vrije tijd en kunt u zelf de stad verkennen. Loopt u vooral naar de Abby, één van de mooiste kerken van Luxemburg. Aan het einde van de excursie wordt u weer met de bus teruggebracht naar het schip.

2,5 uur lopen (rondleiding)
de hele dag met 1 trap
Prijs: €59.50

Trier-Piesport

Tijdens deze dagexcursie combineren wij de twee prachtigste steden Trier en Piesport gelegen aan de Moezel. Trier is een van de oudste steden in Duitsland en u bezoekt deze historische stad door middel van een stadswandeling. Aansluitend wordt u vervoert met een bus naar de stad Piesport waar het schip later in de middag op u ligt te wachten. Onderweg naar Piesport stopt u bij een restaurant voor een kopje koffie met gebak en een prachtig uitzicht over de Moezel.

2 uur lopen (rondleiding) in de ochtend
met nauwelijks trappen
Prijs: €37.50

Zell

Zell staat in de Moezel-regio met name bekend om de Zeller Schwarze Katz, de naam van de lokale Moezelwijn. Wij nemen u wederom mee naar een wijnproeverij om deze typische wijnen te proeven onder het genot van het avondzonnetje.

15 min. lopen in de avond
met nauwelijks trappen
Prijs: €22.50

Cochem

Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg, die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. In Cochem wordt u meegenomen met de Mosel Express en kunt vanuit het treintje de stad perfect bewonderen. Wij sluiten deze rondrit af met een glas Moezel uit de regio.

10 min. lopen in de ochtend
Prijs: €17.50