Over de Moezel en Saar

Excursie-aanbod 02-08-2018 t/m 09-08-2018 

Download hier het boekingsformulier

Koblenz

Als het schip Koblenz binnenvaart, komt u al voorbij de bekende Deutsches Eck, oftewel de Duitse hoek. De kunstmatig aangelegde landtong markeert de monding van de Moezel in de Rijn en tijdens deze excursie nemen wij u mee onder leiding van een gids naar dit punt waar u het nationaal monument van dichtbij kunt bewonderen. Een bezienswaardigheid die u niet mag missen!

2 uur lopen (rondleiding) in de ochtend
Prijs: €17.50

Beilstein

In het schattige dorpje Beilstein nemen wij u mee naar een wijnkelder voor een wijnproeverij. Bij Zenhthauskeller krijgt u vijf verschillende wijnen uit de regio om te proeven. Niet alleen de wijnen zijn subliem, maar ook de locatie waar u deze wijnen proeft, is zeker het uitstapje waard.

15 min. lopen in de avond
Prijs: €22.50

Bernkastel

Het stadje Bernkastel ligt aan de Moezel tussen de wijngaarden. We nemen u mee door dit toeristische plaatsje met de Burg-Landshut Express naar de oude bergruïne van Bernkastel. U kunt zelf wandelen naar de nabij gelegen waterval waar u van de prachtige natuur kunt genieten en foto’s kunt maken voor het thuisfront.

10 min. lopen in de middag
Prijs: €17.50

Grevenmacher

Eenmaal aangekomen in Grevenmacher rijden wij u met een bus naar de stad Luxemburg. Hier krijgt u een rondleiding door de stad en bezoekt u de Kazematten: een ondergrondse militaire schuilplaats uit 1800. Na een uurtje lunchpauze rijden we door het prachtige natuurpark Müllerthal gelegen in de Luxemburgse Ardennen. Een echte aanrader als u van de natuur, wandelen en mooie watervallen houdt.

Aansluitend bezoekt u de oudste stad van Luxemburg Echternach. Hier heeft u vrije tijd en kunt u zelf de stad verkennen. Loopt u vooral naar de Abby, één van de mooiste kerken van Luxemburg. Aan het einde van de excursie wordt u weer met de bus teruggebracht naar het schip.

2,5 uur lopen (rondleiding)
de hele dag met 1 trap
Prijs: €59.50

Trier-Piesport

Tijdens deze dagexcursie combineren wij de twee prachtigste steden Trier en Piesport gelegen aan de Moezel. Trier is een van de oudste steden in Duitsland en u bezoekt deze historische stad door middel van een stadswandeling. Aansluitend wordt u vervoert met een bus naar de stad Piesport waar het schip later in de middag op u ligt te wachten. Onderweg naar Piesport stopt u bij een restaurant voor een kopje koffie met gebak en een prachtig uitzicht over de Moezel.

2 uur lopen (rondleiding) in de ochtend
met nauwelijks trappen
Prijs: €37.50

Zell

Zell staat in de Moezel-regio met name bekend om de Zeller Schwarze Katz, de naam van de lokale Moezelwijn. Wij nemen u wederom mee naar een wijnproeverij om deze typische wijnen te proeven onder het genot van het avondzonnetje.

15 min. lopen in de avond
met nauwelijks trappen
Prijs: €22.50

Cochem

Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg, die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. In Cochem wordt u meegenomen met de Mosel Express en kunt vanuit het treintje de stad perfect bewonderen. Wij sluiten deze rondrit af met een glas Moezel uit de regio.

10 min. lopen in de ochtend
Prijs: €17.50