Hoogtepunten langs de Donau

Dag 1. Heenreis

Vanuit Nederland rijden we naar Passau, waar we rond 19:00 uur aan boord gaan.

Dag 2. Dürnstein

Aan het begin van de middag bereiken we Dürnstein, de belangrijkste trekpleister van de Wachau. De stad is vooral bekend van de voormalige burcht waar koning Richard de Eerste gevangen werd gehouden. Tevens kunt u in Dürnstein het beroemde Stift Dürnstein bezoeken, dit is een voormalig klooster van de Augustijnen. De kerk is in barokstijl opgetrokken en de blauw met wit geschilderde kerktoren zal u direct opvallen. In de avond varen we verder op de Donau en varen in de richting van Wenen, waar we in de nacht aanleggen.

Dag 3. Wenen

Vandaag liggen we nagenoeg de hele dag in Wenen, voldoende tijd dus om deze schitterende stad te ontdekken. Wenen is een stad vol hoogtepunten, zo vindt u er onder andere het barokke Schloss Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van de keizer met al haar imperiale pracht en praal. Ook de historische binnenstad van Wenen is uiterst interessant. De stad staat vol met uitstekende musea en tal van schilderachtige pleinen, parken en gebouwen zoals de Stephansdom en het Hofburg Paleis. In de avond varen we verder en geniet u aan boord van een heerlijk diner.

Dag 4. Budapest

De ochtend brengen we varend door alvorens we Budapest bereiken. Na de lunch kunt u Boedapest in en heeft u tijd om deze schitterende stad te ontdekken. Aan de ene kant van de Donau ligt Buda en aan de andere kant Pest. In Buda kunt u onder meer de Burchtwijk met de Matthiaskerk bekijken en het Vissersbastion met een prachtig uitzicht over de stad en de Donau. In Pest bevindt zich het drukke centrum van de stad. Hier zijn vele winkels, eetgelegenheden en musea. Bovendien vindt u hier het indrukwekkende parlementsgebouw en het monument op het Heldenplein.

Dag 5. Budapest

Ook vanochtend liggen we in Budapest. U kunt nog de tijd nemen om de bezienswaardigheden te bekijken die u gisteren niet heeft kunnen bezoeken. In Budapest is altijd wat te beleven, u zult zich dan ook niet vervelen in deze wereldstad. In de middag varen we stroomafwaarts en al snel passeren we de beroemde Donauknie, waar het landschap zeer fraai is. Vanwege de strategische ligging was dit vroeger een belangrijk gebied, vandaar ook de vele middeleeuwse overblijfselen, kastelen en andere monumenten zoals de imposante Basiliek van Esztergom.

Dag 6. Melk

Vanochtend bereiken we het pittoreske dorpje Melk, vooral bekend van het 18-eeuwse benedictijnenklooster dat prachtig is gelegen op de heuvel boven het dorp. Vanaf deze heuvel heeft u een schitterend uitzicht over de Donau. De middag brengen we al varend door.

Dag 7. Passau

Na het ontbijt leggen we aan in Passau, de stad waar drie rivieren samenvloeien: de Donau, de Inn en de Ilz. Wanneer we de stad naderen ziet u de kleurrijke gevels en de groen koperen koepels die het stadsbeeld bepalen. Als u de Altstadt bezoekt, zult u zien dat de St. Stephansdom de stad domineert. Ook bevind zich in deze dom de grootste orgel ter wereld.

Dag 8. Terugreis

Na het vroege ontbijt rijden we terug naar Nederland en brengen we u naar uw opstapplaats waar u in de avond aankomt.

 • Reisduur: 8 dagen
 • Aankomstdatum: 15-05-2018
 • Vertrekdatum: 22-05-2018
 • Schip: MS Verdi

Promenadedek

2-persoonscabine €1079,- p.p.

Hoofddek

2-persoonscabine B1 €1039,- p.p.
2-persoonscabine B2 €989,- p.p.
2-persoonscabine B3 €929,- p.p.

Benedendek

1-persoonscabine €929,- p.p.
 • Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee
  (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag
 • Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner
 • Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats
 • Alle prijzen zijn per persoon
 • Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers
 • Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

Excursie-aanbod

Dürnstein

In het Oostenrijkse dorpje Dürnstein staat een prachtig klooster waar u zeker een bezoek aan moet brengen. Tijdens deze excursie krijgt u een rondleiding door het imposante klooster genaamd Stift Dürnstein. Bovendien kunt u genieten van een orgelconcert en wordt u overweldigd door de klanken van dit unieke instrument.

20 min. / 1 uur lopen (rondleiding)
in de middag met 1 trap
Prijs: €25.00

Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een en al pracht en praal. Van cultuur, geschiedenis tot entertainment, Wenen heeft het allemaal. Wij hebben voor u een rondleiding georganiseerd in het Schönbrunn Paleis: één van de belangrijkste culturele erfgoederen van Oostenrijk. De naam Schönbrunn zou teruggaan naar keizer Matthias, die hier tijdens de jacht een ‘mooie bron’ gezien zou hebben. Tegenwoordig telt het paleis 1441 kamers in alle soorten en maten. De rondleiding is inclusief een Nederlandstalige gids.

40 min. lopen (rondleiding)
in de middag met 2 trappen
Busreis: 1,5 uur
Prijs: €49.50

Boedapest

Eenmaal aangekomen in het de drukke, levendige Hongaarse hoofdstad Boedapest nemen wij u mee naar het dorpje Gödöllö, zo’n 25 km ten oosten van Boedapest. Hier staat een van de beroemdste keizerlijke paleizen uit de geschiedenis van Hongarije: het Sissi paleis. U krijgt hier een rondleiding door het zomerpaleis van de beroemde keizerin met daarna koffie of thee en gebak.

1 uur lopen (rondleiding)
i
n de middag met 1 trap
Bus: 1,5 uur
Prijs: €39.50

’s Avonds gaat u per bus naar theater Donau Palast om een voorstelling van een folklore show (2×45 min.) te zien. Aansluitend als het weer het toelaat maken we nog een prachtige lichttour door de stad met misschien een stop op de Gellértberg.

15 min. lopen in de avond met 1 trap
Bus: 1,5 uur
Prijs: €47,50

De volgende ochtend is er voor u een stadsrondrit georganiseerd door Boedapest. Tijdens deze rondrit zult u stoppen bij één van de belangrijkste kerken van Boedapest: de Matthias kerk. Veel van de koningen van Hongarije werden hier gekroond en in de kerk vindt u belangrijke graven en kerkschatten.

1 uur (rondleiding) lopen
in de ochtend met 1 trap
Bus: 2 uur
Prijs: €32,50

Melk

Tijdens deze excursie wordt u met een bus naar de Abdij van Melk gebracht. Een erg indrukwekkend en imposant benedictijnenklooster gebouwd in barok stijl. In totaal is het gebouw 320 meter lang en telt het 1365 ramen. U krijgt een rondleiding door een gedeelte van het klooster. Absolute aanrader!

1 uur lopen (rondleiding)
in de ochtend met nauwelijks trappen
Bus: 30 min.
Prijs: €29.50

Passau

U heeft waarschijnlijk weleens gehoord van een drielandenpunt, maar in Passau is er sprake van een zogeheten drie rivieren punt. De Donau, de Inn en de Ilz komen samen in de binnenstad van Passau en gaan samen verder als de Donau. U bezoekt tijdens deze excursie de mooie binnenstad van Passau door middel van een stadsrondrit en aan het einde krijgt u ook een rondleiding in de imposante Cathedraal.

1 uur lopen (rondleiding)
in de middag met nauwelijks trappen
Bus: 2 uur
Prijs: €25.00