Hoogtepunten langs de Donau

Excursie-aanbod 15-05-2018 t/m 22-05-2018

Download hier het boekingsformulier

Dürnstein

In het Oostenrijkse dorpje Dürnstein staat een prachtig klooster waar u zeker een bezoek aan moet brengen. Tijdens deze excursie krijgt u een rondleiding door het imposante klooster genaamd Stift Dürnstein. Bovendien kunt u genieten van een orgelconcert en wordt u overweldigd door de klanken van dit unieke instrument.

20 min. / 1 uur lopen (rondleiding)
in de middag met 1 trap
Prijs: €25.00

Stein

Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een en al pracht en praal. Van cultuur, geschiedenis tot entertainment, Wenen heeft het allemaal. Wij hebben voor u een rondleiding georganiseerd in het Schönbrunn Paleis: één van de belangrijkste culturele erfgoederen van Oostenrijk. De naam Schönbrunn zou teruggaan naar keizer Matthias, die hier tijdens de jacht een ‘mooie bron’ gezien zou hebben. Tegenwoordig telt het paleis 1441 kamers in alle soorten en maten. De rondleiding is inclusief een Nederlandstalige gids.

40 min. lopen (rondleiding)
in de middag met 2 trappen
Busreis: 1,5 uur
Prijs: €49.50

Boedapest

Eenmaal aangekomen in het de drukke, levendige Hongaarse hoofdstad Boedapest nemen wij u mee naar het dorpje Gödöllö, zo’n 25 km ten oosten van Boedapest. Hier staat een van de beroemdste keizerlijke paleizen uit de geschiedenis van Hongarije: het Sissi paleis. U krijgt hier een rondleiding door het zomerpaleis van de beroemde keizerin met daarna koffie of thee en gebak.

1 uur lopen (rondleiding)
i
n de middag met 1 trap
Bus: 1,5 uur
Prijs: €39.50

’s Avonds gaat u per bus naar theater Donau Palast om een voorstelling van een folklore show (2×45 min.) te zien. Aansluitend als het weer het toelaat maken we nog een prachtige lichttour door de stad met misschien een stop op de Gellértberg.

15 min. lopen in de avond met 1 trap
Bus: 1,5 uur
Prijs: €47,50

De volgende ochtend is er voor u een stadsrondrit georganiseerd door Boedapest. Tijdens deze rondrit zult u stoppen bij één van de belangrijkste kerken van Boedapest: de Matthias kerk. Veel van de koningen van Hongarije werden hier gekroond en in de kerk vindt u belangrijke graven en kerkschatten.

1 uur (rondleiding) lopen
in de ochtend met 1 trap
Bus: 2 uur
Prijs: €32,50

Melk

Tijdens deze excursie wordt u met een bus naar de Abdij van Melk gebracht. Een erg indrukwekkend en imposant benedictijnenklooster gebouwd in barok stijl. In totaal is het gebouw 320 meter lang en telt het 1365 ramen. U krijgt een rondleiding door een gedeelte van het klooster. Absolute aanrader!

1 uur lopen (rondleiding)
in de ochtend met nauwelijks trappen
Bus: 30 min.
Prijs: €29.50

Passau

U heeft waarschijnlijk weleens gehoord van een drielandenpunt, maar in Passau is er sprake van een zogeheten drie rivieren punt. De Donau, de Inn en de Ilz komen samen in de binnenstad van Passau en gaan samen verder als de Donau. U bezoekt tijdens deze excursie de mooie binnenstad van Passau door middel van een stadsrondrit en aan het einde krijgt u ook een rondleiding in de imposante Cathedraal.

1 uur lopen (rondleiding)
in de middag met nauwelijks trappen
Bus: 2 uur
Prijs: €25.00