Nederland & België

Dag 1. Inschepen

Vandaag gaat u per bus naar Antwerpen, waar we rond 15:00 uur inschepen. Allereerst kunt u uw hut betrekken en in de lounge aan boord genieten van een welkomstdrankje. Ook kunt u vanmiddag op eigen gelegenheid Antwerpen ontdekken. De stad heeft een compact historisch centrum met bezienswaardigheden als het stadhuis, de Groenplaats en de Onze Lieve Vrouwe kathedraal of winkelen op de autovrije winkelstraat de Meier. Loop op uw gemak door het centrum en laat u verrassen door deze Scheldestad.

Dag 2. Antwerpen

Vanochtend blijven we in Antwerpen. De stad heeft zoveel te bieden dat u zich vanochtend absoluut kunt vermaken in Antwerpen. De stad is rijk aan vele winkels terrassen waar u kunt neerstrijken. Ook staat Antwerpen al meer dan 500 jaar bekend als diamanthoofdstad van de wereld, een bezoek aan de diamantbuurt is dan ook zeker aan te raden. In de middag zet ons schip koers naar een andere geweldige Belgische stad; Gent.

Dag 3. Gent

Vandaag liggen we de hele dag in Gent, voldoende tijd dus om deze Vlaamse stad te ontdekken. Vanaf de Sint-Michielsbrug heeft u een schitterend zicht op de Sint-Michielskerk, de Sint-Niklaaskerk, Het Belfort van Gent en de Sint-Baafskathedraal, allemaal hoogtepunten van de stad. Ook zult u vanaf de Graslei en de Korenlei genieten van deze stad, hier staan een aantal historische panden en bij mooi weer kunt u hier heerlijk op het terras zitten. Vanavond geniet u van het diner aan boord.

Dag 4. Middelburg

Vanochtend hebben we een mooie vaartocht voor de boeg. We varen via Terneuzen de Westerschelde op en kunt u genieten van het uitgestrekte uitzicht over het water. Bij de monding naar de Noordzee varen we via Vlissingen naar Middelburg, waar we in de middag aanleggen. De hoofdstad van Zeeland herbergt historische bouwwerken zoals het stadhuis, de Abdij en abdijtoren de Lange Jan. Ook is het een ontzettend populaire winkelstad, met vele kleine winkels en de bekende winkelketens. In de vooravond varen we verder naar de Zeeuwse stad Veere, waar we vannacht blijven liggen.

Dag 5. Dordrecht

Ook deze ochtend varen we een mooi stuk over Nederlandse wateren. Via de Oosterschelde, het Volkerak en het Hollands Diep varen we naar Dordrecht. Na de lunch leggen we hier aan waar de havens met oude koopmanshuizen een prachtige erfenis uit de middeleeuwen zijn. In de stad zult u typisch Dordtse gevels, voorname patriciërswoningen, pakhuizen, kerken en watertorens tegenkomen. U kunt het vanmiddag rustig aan doen en de stad op uw gemak ontdekken. Vanavond dineren we aan boord van ons schip.

Dag 6. Terugreis

Tijdens het ontbijt vaart het schip van Dordrecht naar Gorinchem waar we rond 09:00 uur van boord gaan. Per Oad-bus wordt u naar uw opstapplaats gebracht en kunt u terugkijken op een bijzondere cruise door Nederland en België.

 • Reisduur: 6 dagen
 • Aankomstdatum: 05-09-2018
 • Vertrekdatum: 10-09-2018
 • Schip: MS Carmen

Promenadedek

2-persoonscabine €669,- p.p.

Hoofddek

2-persoonscabine B1 €639,- p.p.
2-persoonscabine B2 €609,- p.p.
2-persoonscabine B3 €559,- p.p.

Benedendek

1-persoonscabine €559,- p.p.
 • Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee
  (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag
 • Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner
 • Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats
 • Alle prijzen zijn per persoon
 • Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers
 • Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

Excursie-aanbod

Antwerpen

Antwerpen staat ook wel bekend als het Diamantkwartier. Wij nemen u daarom mee naar Diamondland, de plek waar diamanten worden omgetoverd tot prachtige sieraden. Vanaf daar is er een stadswandeling door de Vlaamse stad terug naar het schip. Een tip: bezoek het centraal station op de terugweg. Het stationsgebouw is een lust voor het oog, het gebouw wordt namelijk niet voor niks de Spoorwegkathedraal genoemd!

1,5 uur lopen in de ochtend
Busreis: 25 min.
Prijs: €27.50

Gent

Een van de redenen waarom je België bezoekt, is natuurlijk om haar heerlijke Belgische biertjes. Tijdens deze dagexcursie gaat u dan ook een aantal van deze bieren proeven. Allereerst gaat u met een boottocht door de oude stad onder leiding van een gids en aansluitend bezoekt u een brouwerij waar u een proeverij krijgt van drie bieren.

1 uur lopen (rondleiding) in de middag
Bootreis: 55 min.
Prijs: €45.00

Middelburg

Eenmaal aangekomen in het Zeeuwse Middelburg nemen we u mee met een boottochtje van 45 minuten. U beleeft de mooiste plekjes van Middelburg het beste vanaf het water en onderweg krijgt u extra informatie over deze plekken.

10 min. lopen in de middag
Bootreis: 45 min.
Prijs: €19.50

Dordrecht

Ontdek de sfeervolle binnenstad van Dordrecht met een treintje door de stad en beleef het rijke verleden waaraan de stad nog altijd aan herinnert. Loop de Koningsroute die het koninklijk paar ook heeft gelopen of bewonder de middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht uit de 11e eeuw!

10 min. lopen in de middag
Treinreis: 1 uur
Prijs: €17.50